Hälsorevolutionen

Ordet hälsorevolution känns stort som att något nytt revolutionerande är på väg att hända. Jag hoppas att det är sant och att kunskapen och dom gröna juicerna når ut bortom yogakretsar, gym och medvetna storstadsbor. Jag nickar igenkännande när jag läser boken och känner mig bekräftad som att jag valt rätt, att jag är på rätt väg. Efter min urladdning har jag plockat russinen ur kakan och under lång tid sökt efter metoder som ska göra mig piggare, starkare och lyckligare. Jag har plockat från Ayurvedan, lyssnat intresserat på kloka människor med en mer alternativ livsstil än min egen, läst böcker och artiklar, skaffat hund, tränat med PT, löptränat med såväl hög som låg puls (på asfalt och i naturen). Det mest avgörande har varit yogan som inte bara format min kropp utan också gjort mig snällare mot mig själv. Yogan har också sammanfört mig med fantastiska människor som gett mig nya insikter. I boken "Ett stressfritt liv" summerar författaren, yogaläraren och min vän Karin Björkegren Jones många av dom russin jag plockat, allt blev så tydligt hur man med små medvetna förändringar kan gå mot ett mer stressfritt liv. Mycket av det Karin skriver kommer igen i Maria Borelius bok men Maria, som i grunden är vetenskapsjournalist, grottar ner sig i och ägnar många sidor åt vetenskapen. Hon träffar forskare och utför ett detektivarbete kring vad som egentligen händer i kroppen när man t ex äter socker och gluten, men också vilken skillnad och effekt det får om man äter antiinflammatorisk kost och förklaringar kring det.

Boken Hälsorevolutionen – vägen till en antiinflammatorisk livsstil summeras bäst med:

Boosta med antiinflammatorisk mat – ge kroppen bra grejer som naturlig mat, polyfenoler (finns i frukt, bär och grönsaker och är det som ger dessa sin, färg, doft och smak.), omega 3 och probiotika

Lägre sockerintag – minska ner på sockret och alltför mycket kolhydrater

Igång – unna sig rörelse varje dag (kombinera pulshöjande med styrka och yoga)

Stilla – unna sig frid, lugn och medveten vila varje dag)

Sök upp förundran – tillåta sig att stanna upp och njuta av livets skönhet

Jag kombinerar ovan med Karins bok, Ett stressfritt liv, för en komplett bibel av ett liv i BLISS, hänger ni med? 2018 vill jag inte bara bli hälsosammare jag vill leva ett stressfritt liv fullt ut, fler tupplurar, mer yoga och meditation och mindre skärmtid. Hänger ni med?

stressfritt_livjpg

89d93775-c6d8-446e-acc3-97e9149656c7jpg