Hösten är här = omstart och ordning och reda

Jag har ägnat helgen åt att rensa, sortera och strukturera hemmet. För mig är ett rörigt hem en stor energitjuv och jag som måste vara vaksam på energitjuvar kände att nu inför hösten är det dags att skapa lite ordning och struktur i vårt hem. I helgen drog vi igång på allvar, tvingade inför en kommande renovering. Vi var alltså tvungna att organisera och göra plats i vår walk in closet (som det så tjusigt heter) för att vi ska renovera vår tvättstuga/badrum. Egentligen är vår WIC ett förråd som innehåller kläder, verktyg, toapapper mm men ni fattar.

Jag älskar att sortera och rensa ut sånt som vi inte längre behöver men det är sällan det finns tid för detta tar tid. När det väl är klart upplever jag en lättnad och det känns som att det blir enklare att andas och framförallt så hittar man saker som varit försvunna en tid. Jag har inte bara rensat i garderoben, inför hösten har jag även rensat i mina social medier flöden, i köksskåp och badrumsskåp. Bort med alla energitjuvar och gamla krämer, smink, schampo- och parfymflaskor. Ta bort allt som stör, tar energi och som skapar olustiga känslor och tankar. Bort med kläder som inte passar, som skaver, är för stora eller för små. Sälj eller skänk kläder, skor, spel mm till bättre behövande.

Inför skolstarten har jag rensat i hallen och i barnens garderober, bort med allt som inte längre passar eller är trasigt eller omodernt. Sorterat bland papper och slängt det som inte behöver sparas. Det som måste sparas har jag lagt i  mappar för framtida insortering. Om man väntar tillräckligt länge med insortering så brukar även dessa papper vara redo för brasan. För att underlätta för M har jag försökt strukturera så att hon har en plats för läxläsning där det är lite ordning och där det finns sudd, blyertspenna och pennvässare. I vår familj letar vi ständigt efter läxböcker, viktiga papper och pennvässare eller sudd, nu ska det bli ändring på det. Tänker också att garderoben så småningom ska säsonganpassas så att sommarkläderna får ge plats för lite varmare höstkläder men det får vänta lite för jag hoppas att värmen håller i sig ett tag till.

Framtida projekt är att rensa garaget och vinden men det får vänta några veckor. Tills dess läser och inspireras jag av Eva Marias blogg http://rensaut.nu/ och hennes bok Rensa ut & lev lättare. Även hyllade Konsten att städa av Marie Kondo ger värdefulla tips i ämnet.

9789186775988_200x_rensa-ut-lev-lattare-en-smart-guide-till-ordning-hemmajpeg                                                                         konsten-att-stada-forandra-ditt-liv-med-ett-organiserat-hemjpg