Självmedkänsla

Du vet väl om att du är unik och värd att älska. En dag som denna med "Happy Valentines"-kort, rosor, presenter m.m. önskar jag istället att ni lägger en hand på er axel ger er själv en bamsekram, landar i en känsla av förnöjsamhet och att ni duger precis som ni är. I början av min utmattning hade jag nått toppen av självförakt och min jakt på perfektion drev mig rakt in i den berömda väggen. Jag inbillade mig att om jag bara presterade lite mer, fick mer yttre bekräftelse, om min man bara bekräftade och älskade mig mer skulle allt bli bra. Ingen skulle agera eller tänka så hemska tankar om någon annan som de tankar som dök upp i mitt eget huvud. Boken "Självmedkänsla" av Agneta Lagercrantz öppnade mina ögon för begreppet. Då förstod jag att jag måste börja vara snäll mot mig själv även när jag stöter på motgångar, iaktta vilka tankar jag tänker om mig själv, släppa tanken att allt måste vara perfekt. Helt enkelt känna mer självmedkänsla. 

Tips för mer självmedkänsla: 

  • Le mot dig själv i spegeln
  • Stanna upp efter dagens slut och reflektera över vad du är extra nöjd med efter dagens insats
  • Om du har gott om tid kan du sätta dig ner och skriva en lång lista på saker du är bra på och saker du uppnått i livet
  • Bygg upp dina tacksamhetsmuskler och skriv ner i en anteckningsbok en sak varje dag som du känner tacksamhet för
  • Var extra snäll mot dig själv när livet bjuder på motgångar

heartjpg